Kollegier

En af de billigste måder at bo på er på et af landets mange kollegier. Der er desværre ofte ret lang venteliste, så sørg for at skrive dig op i god tid, gerne et halvt til et helt år før. Nogle kollegier har både fælles bad, toilet og køkken, mens du på andre har de fleste faciliteter for dig selv. Du skal derfor lige huske at undersøge, hvad det kollegium, du søger ind på, tilbyder, hvis du ikke har lyst til at dele køleskab og stegepande med din nabo.

Kollegier i København
Kollegier i Aarhus
Kollegier i Odense
Kollegier i Aalborg
Find flere kollegier her

Kollektiv

Hvis du gerne vil sikre dig, at der er nogen hjemme, når du kommer hjem efter en lang dag på studiet, så er du måske typen, der skal bo i et kollektiv. På denne side kan du se hvilke kollektiver, der søger nye medlemmer.

Lej et værelse

Der er rig mulighed for at få et værelse hos privatpersoner, der ønsker at leje en del af deres lejlighed ud. Du lejer oftest et enkelt værelse og deler resten med ejeren af lejlighed. Sørg for at tjekke, hvad der er med i prisen, inden du underskriver kontakten. Det bliver hurtigt dyrt, hvis du skal betale tv, internet m.m. ud over huslejen.

Du kan finde værelser til leje her
Værelser i København
Værelser i Aarhus
Værelser i Odense
Værelser i Aalborg

Lejebolig

Er et enkelt værelse ikke nok, kan du også leje en hel lejlighed. Du kan evt. dele den med en ven eller veninde, så huslejen bliver en smule lavere. Vær opmærksom på, at når du flytter i en lejebolig, skal du ofte betale et depositum på tre måneders husleje.
Når du fraflytter lejligheden, skal du ikke regne med at få hele dit depositum tilbage, da disse penge bliver brugt, hvis der skal males eller lignede.

Du kan søge lejeboliger her, her eller på den nyoprettede tjeneste her

Forældrekøb

Det er de færreste studerende, som har råd til at købe sin egen lejlighed, men hvis du er heldig, kan det være, at dine forældre er interesseret i at købe enten en ejer- eller andelslejlighed til dig.

Du kan finde masser af andelsboliger her
Du kan finde ejerlejligheder her og her
Her kan du læse om fordele og ulemper ved forældrekøb

Bo i forstaden

Jo tættere på centrum du kommer, des højere er huslejen som regel. Det kan derfor være en god idé at bosætte sig lidt uden for midtbyen, hvis du gerne vil spare på boligudgifterne.

Skal du studere i Købehavn kan Vanløse, Hvidovre eller Rødovre være en mulighed. I Aarhus kan du fx bosætte dig i Hasle eller Christiansbjerg. Odense har blandt andet forstæderne Nr. Broby eller Ferritslev og sidst men ikke mindst, kan du søge bolig i Gug eller Nørresundby, hvis du skal studere i Aalborg.


Held og lykke i boligjagten.